Neushoorns!

Vannacht heeft het weinig geregend, de pannetjes waren groot genoeg om e.e.a. op te vangen. In de zon is het weinige dat toch nat is geworden gisteren snel droog.

Een ochtendwandeling gemaakt op de kleine tracks die je vanaf de campsite kunt lopen. Je komt geen mens tegen, maar wel ineens een dikdik, voor ons op het pad. Kijkt ons verbaasd aan, loopt het bos weer in en gaat in no time weer op in de omgeving.

wandeltracks Waterberg Plateau
Het wandelpad.
Tussen de cactussen, acacia’s en andere bomen en struiken door.

Dikdik kruist ons pad
We staan net stil voor een slokje en zien deze dikdik het pad opstappen.
Omdat we al stil staan lijkt het even te duren voor hij ons spot.

Verder veel vogels, veel vliegen (doet het ons mede daardoor aan Australie – Undara denken?), zazu’s, hagedissen. Mooie vergezichten over het plateau.

uitzicht over Waterberg Plateau wandeltrack
Na wat klimmen en klauteren mooi uitzicht over het plateau.

uitzicht over Waterberg Plateau safaritocht

Om 15:30 gaan we een gamedrive doen en we moeten ons even in wat bochten wringen om niet in de kleuterjeep terecht te komen, waar tijdens de instap-procedure al mensen uitvluchten. Voor deze kinderen is 5 minuten wachten al teveel dus een safari van bijna 4 uur zien we somber in. Dus in de 3e jeep.
Het wordt een mooie rit. Er is hier veel begroeiing, waardoor het moeilijk spotten is. De grootste kansen om iets te zien zijn bij de waterholes, en bij de 1e staat een heusche zwarte neushoorn als we er aankomen, die op 1 staat van Harrie’s wensenlijstje om te spotten. Hij staat wat ver, maar lang leve de uitvinder van de verrekijker (en leve F. die ons die verrekijker wilde lenen en nu 3 weken geen geelvleugelroodpoot-sijsjes kan vogelen).

Waterhole 1 Waterberg Plateau. Neushoorn boven de 't' van 'staat'.
Zoekplaatje bij de eerste waterhole. Waar staat de neushoorn?!

Black rhino Waterberg Plateau.
Door de verrekijker of met 12x optische zoom is-ie beter te zien.

Bij de 2e waterhole schuifelt er ineens een witte neushoorn het beeld in – hoeveel mazzel kun je hebben op 1 dag? Deze komt veel dichterbij, maar o wat is-ie schuw. Hij (of zij) blijft stokstijf staan, doet af en toe een stapje richting waterhole, maar vertrouwt het allemaal niet (de uitvinder die een fototoestel uitvindt die helemaal geen geluid maakt mag een vette prijs) en hobbelt uiteindelijk op een drafje toch weg zonder een slok gedronken te hebben.

White rhino Waterberg Plateau
En dan ook nog een witte neushoorn bij de tweede waterhole…

White rhino Waterberg Plateau
Zijn brede kop is goed te zien zo.

Het begint te schemeren en in die schemer zien we nog 3 silhouetten van buffels die de weg voor ons oversteken. Bij waterhole 3 blijft het leeg: "no buffalo’s today".
We scheuren door het mulle zand terug naar de campsite. We rijden achter de jeep met daarin de minister president van Namibie en waarschijnlijk denkt onze driver: als hij zo hard mag, dan wij ook.

’s Avonds konijntjes op de campsite en een muis met grote ogen, die de rondvliegende motten oppeuzelt die afkomen op het lampje aan de buitenkant van onze Trax en op de grond om de auto heen wriemelen.

En verder hadden we vandaag het gebruikelijke "is het nou 13 of 7 november?". M. brengt uitkomst.

_________________________________________________________
Vandaag gespot:
grondeekhoorns, giga sprinkhaan, blauwe parelhoenen, dikdik, veel vogels, poepkevers, arend, kudu’s, giraffe, zwarte neushoorn, witte neushoorn, buffels, prime minister van Namibie, konijnen, muis
_________________________________________________________
Reisinfo:
Je mag hier niet met je eigen auto door het Waterberg Plateau rijden, maar kunt een ochtend of middag safari boeken. Wil je toch zelf door het park rijden, dan horen we later dat je de D2512 verder door moet rijden richting Grootfontein. Aan de Noordkant van het Plateau zit blijkbaar nog een campsite (privaat, niet van NWR) die een concessie heeft voor ong. 10% van het Waterberg Plateau. Hier kun je een permit kopen en dan zelf door dit deel rijden.

Er staat een pomp op de kaart bij de campsite van het Waterberg Plateau, maar deze heeft alleen benzine, geen diesel!
_________________________________________________________

5 Reacties op “Neushoorns!

 1. @Tamara: ja en ja 🙂
  Ik kijk af en toe op jullie site maar zag daar nog geen levensteken. Julie en je ouders ook een mooie vakantie gehad ?
  Je zal het wellicht niet geloven, maar bij Epupa Falls stonden we naast mesnen die in Etosha naast jullie had gestaan!!! Ik keek bij iedere dubbele daktent of het een jonger en een ouder koppel was, maar wellicht keek ik net naar een lekke band toen jullie voorbij reden 🙂

  @Laura: Ik kom zo even langs, dan kan ik vanavond weer aan de slag met de volgende dag. Zo houden we elkaar leuk bezig…

 2. He H en H,
  jullie zijn ook weer terug zo te zien. Alles goed gegaan en genoten van Namibie?
  groetjes,
  Tamara

 3. Wow.. Échte neushoorns! Bij mij nu dagje 5 van onze interrail te aanschouwen.. Nu jullie weer ;).

 4. Stonden jullie naast die man en vrouw van middelbare leeftijd uit Zeeland, die ons hielpen bij de autopech? Wat toevallig zeg! Wij dachten een keer in Etosha Safari Camp dat jullie het waren met de Trax, maar bleken Zwitsers te zijn 😉
  De grond waar we gaan wonen was echt supermooi en het huis staat vanaf volgende week dan ook in de verkoop!
  Ik probeeer zo snel mogelijk onze verhalen en foto;s te plaatsen, maar het is zo hectisch allemaal..
  groetjes!

 5. @tamara: ik kwam ergens een weblog in de maak tegen over jullie ‘nieuwe project’ dus dat ga ik natuurlijk ook helemaal volgen. Alvast veel succes met het verwezenlijken van jullie droom!

Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s